Bilde av rørlegger som utfører jobb på helligdag.

Rørlegger timepris: Hva du kan forvente å betale for rørleggerarbeid i Norge

Rørlegger timepris kan variere mye fra sted til sted og avhenger av flere faktorer. Det er viktig å forstå hva som påvirker prisen og hva som kan legges til i tilleggskostnader for å kunne budsjettere riktig. I denne artikkelen vil vi gi en oversikt over grunnleggende om rørlegger timepris, faktorer som påvirker prisen, tilleggskostnader, og noen tips for å spare penger.

Bilde av verktøy til en rørlegger.
Bilde av verktøy til en rørlegger.

En rørlegger er en fagperson som jobber med installasjon, vedlikehold og reparasjon av rør og sanitærutstyr. Timeprisen for en rørlegger kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert geografisk beliggenhet, type arbeid som skal utføres, og erfaringen til rørleggeren. Ifølge en kilde kan en vanlig timepris for rørleggere ligge mellom 800 og 1 200 kroner per time, men det kan være tilleggskostnader i tillegg, som servicebil, verksteds- og forbruksmateriell, kvelds- og helgetillegg, og mer.

Rask innledning

 • Rørlegger timepris kan variere mye avhengig av flere faktorer.
 • Det er viktig å forstå hva som påvirker prisen og hva som kan legges til i tilleggskostnader for å kunne budsjettere riktig.
 • Noen tips for å spare penger på rørleggerarbeid inkluderer å sammenligne priser, planlegge arbeidet på forhånd, og å være klar på hva som skal gjøres.

Grunnleggende om Rørlegger Timepris

Bilde av person som har planlagt utføring av rørleggerarbeid.
Bilde av person som har planlagt utføring av rørleggerarbeid.

Når man skal hyre inn en rørlegger til å utføre arbeid på rørsystemet sitt, er det viktig å ha en god forståelse av hva som bestemmer timeprisen og hva man kan forvente å betale.

Hva Bestemmer Timeprisen

Rørleggere opererer med både fastpris og timepris. Hva du kan forvente å måtte betale totalt, kommer helt an på hva som må gjøres og hvor omfattende arbeidet er. Generelt sett vil timeprisen for rørleggere variere avhengig av flere faktorer som inkluderer:

 • Hvor i landet du befinner deg
 • Erfaringen til rørleggeren
 • Om det er en helligdag eller ikke
 • Om det er kvelds- eller nattarbeid

Gjennomsnittlig Timepris for Rørleggere

Ifølge flere kilder, ligger den gjennomsnittlige timeprisen for rørleggere i Norge på mellom 800 og 1200 kroner per time. Byggstart oppgir at en vanlig timepris for rørleggere ligger på mellom 800 og 1.200 kroner per time. Rørleggersos på sin side oppgir at generelt ligger timeprisen for en rørlegger mellom 1000 og 1500 kroner per time.

Det er viktig å merke seg at dette er gjennomsnittlige priser og at prisen kan variere avhengig av flere faktorer som nevnt ovenfor. Det er derfor viktig å be om et tilbud fra rørleggeren før man hyrer dem inn til å utføre arbeid på rørsystemet sitt.

Faktorer som Påvirker Timeprisen

Bilde av rørleggere.
Bilde av rørleggere.

Når du planlegger rørleggerarbeid, er det viktig å ha en god forståelse av kostnadene knyttet til tjenestene som tilbys. En av de viktigste faktorene å vurdere er timeprisen for en rørlegger. Her er noen faktorer som kan påvirke timeprisen:

Erfaring og Kvalifikasjoner

Erfaring og kvalifikasjoner er viktige faktorer som kan påvirke timeprisen for en rørlegger. En erfaren rørlegger med høyere kvalifikasjoner kan ta høyere timepris enn en nyutdannet rørlegger. Dette skyldes at en erfaren rørlegger kan være mer effektiv og raskere i å løse problemet. Å velge en rørlegger som er sertifisert og har gode anmeldelser kan være en god måte å sikre at du får høy kvalitet på arbeidet.

Geografisk Beliggenhet

Geografisk beliggenhet kan også påvirke timeprisen for en rørlegger. I områder med høyere levekostnader og høyere lønnsnivåer kan rørleggere ta høyere timepriser. På samme måte kan rørleggere i områder med lavere levekostnader og lavere lønnsnivåer ta lavere timepriser.

Tidspunkt for Arbeidet

Tidspunktet for arbeidet kan påvirke timeprisen for en rørlegger. Rørleggere kan ta høyere timepriser for arbeid som utføres på kvelder, helger eller høytider. I tillegg kan det være tilleggskostnader for arbeid som utføres utenom ordinær arbeidstid. Det kan være lurt å planlegge rørleggerarbeidet på et tidspunkt som passer både for deg og rørleggeren, slik at du kan unngå ekstra kostnader.

Relatert: Få tilbud fra De Beste Rørleggerne i Oslo.

Prissammenligning og Budsjett

Bilde av rørlegger som prøver å fikse opp i en vask.
Bilde av rørlegger som prøver å fikse opp i en vask.

Sammenligne Priser

Når man skal velge en rørlegger, er det viktig å sammenligne priser fra forskjellige leverandører. Prisene kan variere mye fra rørlegger til rørlegger, og det kan være lurt å sjekke flere alternativer før man bestemmer seg.

Ifølge Byggstart ligger en vanlig timepris for rørleggere på mellom 800 og 1.200 kroner per time. Rørlegger SOS tilbyr følgende timepriser:

 • Hverdager fra 7.00 til 15.00: 1290 kr/h
 • Hverdager fra 7.00 til 15.00: 1590 kr/h
 • Vakt: 2890 kr/h (Minimum 2 timer) Hverdager fra 15.00 til 7.00. Lørdager til 18.00.
 • Vakt: 3490 kr/h (Minimum 2 timer) Helligdager.

Det kan også være lurt å sjekke anmeldelser fra tidligere kunder for å få en idé om kvaliteten på arbeidet.

Hvordan Planlegge Budsjett

Når man planlegger å ansette en rørlegger, er det viktig å ha en klar idé om budsjettet. Det kan være lurt å sette av en viss sum til uforutsette kostnader som kan dukke opp underveis.

Ifølge HandyNet ligger gjennomsnittlig timepris for rørleggere mellom Kr. 1000 og Kr. 2000, men man kan være heldig å få billigere priser i områder med høy konkurranse.

Man bør også være klar over at det kan dukke opp andre kostnader i tillegg til timeprisen, som kostnader for servicebil, verksteds- og forbruksmateriell, og kvelds- og helgetillegg. Ifølge Byggstart kan disse kostnadene variere fra ca. 600 – 1.000 kroner for servicebil, ca 100 – 300 kroner for verksteds- og forbruksmateriell, og 50 – 100 % ekstra utover ordinær arbeidstid for kvelds- og helgetillegg.

Det kan være lurt å få en skriftlig avtale på forhånd som spesifiserer hva som er inkludert i prisen, og hva som eventuelt kommer i tillegg.

Tilleggskostnader

Bilde av et gammeldags toalett.
Bilde av et gammeldags toalett.

Når man ansetter en rørlegger, er det viktig å være klar over at det kan dukke opp tilleggskostnader i tillegg til timeprisen. Her følger en oversikt over de vanligste tilleggskostnadene man kan forvente seg.

Utstyr og Materialer

Rørleggeren vil som regel ha med seg det nødvendige utstyret og materialene som trengs for å utføre oppgaven. Imidlertid vil det i noen tilfeller være behov for spesielle verktøy eller materialer som ikke er inkludert i rørleggerens vanlige utstyr. I slike tilfeller vil rørleggeren måtte kjøpe inn det nødvendige utstyret eller materialet, og kostnadene vil bli belastet kunden.

Ekstra Tjenester

Noen oppgaver vil kreve ekstra tjenester som ikke er inkludert i timeprisen. Dette kan inkludere alt fra å flytte møbler for å få tilgang til rørene, til å fjerne og kaste gammelt utstyr. Disse tjenestene vil normalt bli belastet kunden som en tilleggskostnad.

Det er også verdt å merke seg at det kan være ekstra kostnader for arbeid som utføres utenom normal arbeidstid. Dette kan inkludere kvelds- og helgearbeid, som normalt vil ha en høyere timepris enn arbeid som utføres i vanlig arbeidstid. Det er derfor viktig å avklare eventuelle tilleggskostnader på forhånd, slik at man unngår overraskelser når regningen kommer.

Spare Tips

Bilde av utstyr.
Bilde av utstyr.

Gjør-det-selv Tips

Selv om det kan være fristende å spare penger ved å gjøre rørleggerarbeidet selv, kan det i noen tilfeller føre til mer skade enn nytte. Det er viktig å ha tilstrekkelig kunnskap og erfaring før man starter arbeidet. Hvis man ikke er sikker på hva man gjør, kan man ende opp med å forårsake større skader som vil koste mer å reparere.

Hvis man likevel ønsker å gjøre noe av arbeidet selv, kan man spare penger ved å forberede arbeidsområdet på forhånd. Rørleggeren vil da bruke mindre tid på å forberede arbeidsområdet og kan fokusere på selve arbeidet.

Langsiktige Besparelser

En god måte å spare penger på rørleggerarbeid på lang sikt er å investere i høykvalitets rør og deler. Selv om det kan være fristende å kjøpe billigere alternativer, kan dette føre til at man må bytte ut delene oftere og dermed bruke mer penger på arbeid og deler.

Det kan også være lurt å få utført vanlig vedlikehold for å unngå større problemer i fremtiden. Årlig vedlikehold kan bidra til å oppdage mindre problemer før de blir større og dyrere å reparere.

En annen måte å spare penger på er å planlegge rørleggerarbeidet på forhånd. Ved å planlegge arbeidet og bestille rørleggeren i god tid, kan man unngå å betale ekstra for akutt arbeid eller arbeid utenom vanlig arbeidstid.

Tabellen nedenfor viser gjennomsnittlige timepriser for rørleggere i 2024 i Norge, som kan hjelpe deg med å planlegge arbeidet ditt og budsjettere for det:

Rørlegger TjenesterTimepris
Hverdager (7:00-15:00)1290 kr
Hverdager (7:00-15:00) (bestilt minst 3 dager før utførelse)1590 kr
Vakt (minimum 2 timer) (15:00-7:00 hverdager, lørdager til 18:00)2890 kr
Vakt (minimum 2 timer) (helligdager)3490 kr

Vær oppmerksom på at prisene kan variere avhengig av ulike faktorer, som geografisk beliggenhet og type arbeid som skal utføres.

Ofte stilte spørsmål

Bilde av en rørleggerbil.
Bilde av en rørleggerbil.

Hva er gjennomsnittlig timepris for en rørlegger?

Gjennomsnittlig timepris for rørleggertjenester ligger mellom 800 og 1200 kroner per time, ifølge Rørleggersos.no. Prisene kan variere avhengig av faktorer som geografisk beliggenhet, type arbeid som skal utføres, og tidsrammen for arbeidet.

Hvilke faktorer påvirker kostnaden ved rørleggerarbeid?

Flere faktorer kan påvirke kostnaden ved rørleggerarbeid, inkludert omfanget av arbeidet som skal utføres, hvor vanskelig det er å utføre arbeidet, og hvor lang tid det vil ta å fullføre arbeidet. Andre faktorer som kan påvirke kostnaden inkluderer geografisk beliggenhet og tilgjengelighet på materialer.

Er det mulig å få fastpris på rørleggertjenester?

Ja, det er mulig å få fastpris på rørleggertjenester. Men dette vil avhenge av omfanget av arbeidet som skal utføres og hvor mye tid det vil ta å fullføre arbeidet. Det kan være lurt å be om en skriftlig avtale som beskriver hva som skal utføres og hva som er inkludert i prisen.

Hvor mye koster det å få utført en tett sluk av en rørlegger?

Kostnaden for å få utført en tett sluk av en rørlegger vil variere avhengig av omfanget av arbeidet som skal utføres og hvor mye tid det vil ta å fullføre arbeidet. Ifølge Byggstart.no kan prisen for et bad på 4 kvadratmeter med normal standard være rundt 50 000 kroner totalt, inkludert rørlegger, riving og avfallshåndtering, elektriker, snekker, membran, ventilasjon og maling.

Hva er prisen for en rørlegger å gjøre en befaring?

Prisen for en befaring vil variere avhengig av rørleggeren og hvor mye tid det tar å gjennomføre befaringen. Noen rørleggere kan tilby gratis befaring, mens andre kan ta et gebyr. Det kan være lurt å be om en skriftlig avtale som beskriver hva som skal utføres og hva som er inkludert i prisen.

Hvor mye vil det koste å installere et nytt bad med rørlegger?

Kostnaden for å installere et nytt bad med rørlegger vil variere avhengig av omfanget av arbeidet som skal utføres og hvor mye tid det vil ta å fullføre arbeidet. Ifølge Byggstart.no kan prisen for et bad på 4 kvadratmeter med normal standard være rundt 50 000 kroner totalt, inkludert rørlegger, riving og avfallshåndtering, elektriker, snekker, membran, ventilasjon og maling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *